jueves, 27 de noviembre de 2014

Religión en el antiguo Egipto

Hola a tod@s.

Ya estamos aquí con otro trabajo interesante que han hecho los alumnos de 6ª Jose y Maya.

La idea ha sido trabajar las religiones politeístas (con más de un dios) y las religiones antiguas en un mismo trabajo. Por eso se nos ha ocurrido hacer un trabajo de investigación, de forma que ellos han tenido que buscar la información, separar el grano de la paja y después plasmarlo en algún sitio...

Ahora faltaba saber dónde condensar toda esa información. Después de mucho pensar, que mejor que un power point para desarrollar el trabajo.

El power point es muy agradecido, es fácil de trabajar con él, puedes darle la extensión que quieras y, si se monta bien, no es pesado de ver, ya que como se mezclan las fotos con el texto, acaba siendo algo muy visual e interesante.

Pues eso es lo que han hecho. Han buscado información (incluso se han traído de casa), la han leído y seleccionado y, por último, han montado la presentación.

El trabajo ha sido muy bueno y, tanto Jose como Maya, se han esforzado muchísimo. Esperamos que os guste el resultado.

Un abrazo.
Vero y Gabi


ADVENT  


Com aquest diumenge 30 de Novembre comença l'Advent, ací vos escrivim una explicació interessant sobre aquest temps litúrgic. També dir-vos que els xiquets estan preparant amb molta il·lusió uns treballets en relació a l'Advent que esperem ús agraden.

 

Advent

En la religió cristiana, s'anomena advent el període de desembre previ a Nadal. Dura quatre setmanes que es poden marcar amb espelmes. És la preparació espiritual per a una de les festes més importants del calendari cristià.

Etimologia

La paraula de "advent" prové del llatí i vol dir "arribada"; i la frase "adventus Redemptoris" vol dir "arribada del Redemptor". En el cas cristià, "advent" s'associa amb l'arribada del Nadal, que es correspon al naixement de Jesucrist.


Significació cristiana

L'advent dura de 21 a 28 dies, atès que se celebren els quatre diumenges més pròxims a Nadal. Marca l'inici de l'any litúrgic a gairebé totes les confessions cristianes. Durant aquest període, els feligresos, terme que es refereix a persones que pertanyen a una parròquia i hi són fidels, es comencen a preparar per celebrar la commemoració del naixement de Jesucrist i per renovar l'esperança en la segona Vinguda de Crist Jesús, al final dels temps.

Tradicions

Corona d'advent

Durant l'advent, en certes cultures, normalment a la cultura cristiana, hom prepara a cada llar i a l'església una corona de flors, anomenada corona d'advent, amb quatre espelmes, una per a cada diumenge d'advent. Hi ha una petita tradició d'advent: a cada una d'aquestes quatre espelmes s'assigna una virtut que s'ha de millorar en aquesta setmana, per exemple: la primera, l'amor; la segona, la pau; la tercera, la tolerància; i, la quarta, la fe.

Calendari d'advent

El primer calendari d'advent que es coneix era del 1851[1] i es va pintar a mà. El 1908, Gerhard Lang edità el primer calendari d'advent imprès, que va tenir molt d'èxit. Contenia vint-i-quatre estampes, com petites postaletes, on normalment hi havia un personatge religiós dibuixat: sants, la Mare de Déu, etc., que cada dia s'anaven enganxant al calendari.

Més tard, per allà els anys 20, s'incorporaran en els calendaris d'advent 24 finestretes, una per a cada dia, a darrere de les quals s'amagaria una xocolatina.


Temps d'advent

  • Començament: L'Advent és el començament de l'any litúrgic, i comença el diumenge següent de la festa de Jesucrist.
  • Fi: Advent ve d'"adventus", o sigui, vinguda, arribada, proper al 30 de novembre i acaba el 24 de desembre. Forma una unitat amb Nadal i l'Epifania.
  • Color: La litúrgia en aquest temps és morada.
  • Sentit: El sentit de l'advent és avivar en els creients l'espera del Senyor.
  • Duració: Dura 4 setmanes.
  • Parts: Es pot parlar de 2 parts en l'advent:
    1. des del primer diumenge el 16 de desembre, amb marcat caràcter escatològic, mirant la vinguda del Senyor al final dels temps;
    2. des del 17 de desembre al 24 de desembre, és l'anomenada "Setmana Santa" del Nadal, i s'orienta a preparar més explícitament la vinguda de Jesucrist, en la història del Nadal.
  • Personatges: Les lectures bíbliques d'aquest temps d'advent estan tretes sobretot del profeta Isaïes (primera lectura), també es recullen els passatges més profètics de l'Antic Testament assenyalant l'arribada del Messies. Isaïes, Joan Baptista, i Maria de Natzaret són els models de creients que l'Església ofereix als fidels per preparar la vinguda de Jesús.

 

viernes, 21 de noviembre de 2014

La Creación.

Hola a tod@s.

¡Vamos a tope! Estamos haciendo muchos trabajos y actividades, y eso se tiene que ver reflejada en el blog.

En tercero hemos visto el relato de la Creación.

Como ya sabéis la creación se realizó en 7 días (bueno, en realidad cada día son periodos indeterminados de tiempo en el cual se crea algo). Pues eso es lo que hemos intentado representar en un mural.

Los chic@s han dividido una hoja en siete partes y han puesto en cada una lo que se creaba ese día. Hemos intado que sea un mural un poco diferente, la idea era que mezclaran sus propios dibujos con imágenes sacadas de revistas a modo de collage.

El resultado es el que podéis ver en las fotos. Yo creo que está bien y nos sirve para ver de forma gráfica el esquema de la creación con los diferentes días.

Un abrazo a tod@s.







jueves, 20 de noviembre de 2014

God Rest ye Merry Gentlemen

Hola a tod@s.


Voy a actualizar el blog y, de paso, aprovechar y poner algo de buena música.

Como estamos a punto de empezar el Adviento (que prontito, prontito, tendréis aquí una entrada explicando que es eso del Adviento y como lo hemos trabajado) y ya estamos mirando material para navidad. Pues eso, que estaba buscando villancicos para tocarlos y cantar en clase, cuando me he encontrado este.

God Rest ye Merry Gentlemen, interpretado por una banda de rock cristiano llamada Mercy Me. La canción está dentro del disco "The Christmas Sessions", que como podéis imaginaros es todo de canciones navideñas.

Buscaré la traducción y la letra así la leéis, pero sobre todo me ha gustado por la fuerza que tiene, no es el típico villancico. A mi me pone los pelos de punta.

Quien sabe, a lo mejor lo sacamos con la guitarra y se lo enseñamos a los niñ@s.

Disfrutad del video.

Un abrazo. Vero y Gabi


 

viernes, 7 de noviembre de 2014

Curiositats... ací vos deixe un enllaç interessant sobre l'orige de "La Castanyera", http://ca.wikipedia.org/wiki/Castanyada.